torstai 8. elokuuta 2013

Retkelle lastenvaunuilla ja pyörätuolilla Isojoella


Isojokiset kohteet aloittavat esteettömiä retkipaikkoja esittelevän sarjan. Esteetön tarkoittaa tässä yhteydessä kohdetta, jonne pääsee pyörätuolilla ja lastenvaunuilla. Kaikkiin laavuihin ja ulkohuusseihin ei pyörätuolilla pääse. Sellaiset paikat on se listattu tänne lastenvaunujen kanssa liikkuvia ajatellen.  


Mustasaarenkeitaan esteetön luontopolku ja näkötorni sijaitsevat Isojoella, n. 7km Poriin johtavalta tieltä 661. 

Parkkipaikalta lähtee liikuntaesteisille sopiva 1,3km mittainen luontopolku. Polku kulkee linnunlaulun täyttämän metsän läpi aavalle suolle ja lintutornille, jonka ensimmäiseen kerrokseen pääsee pyörätuolilla. 

Luontopolun alkupään lähellä tien varressa on myös laavu, jossa voi paistaa makkaraa. Polttopuita on siellä valmiina. 

Karttalinkki KLIK.

Mustasaarenkeitaan yhteydessä oleva Konkarin loman luontomatkailukeskus palvelee asiakkaita tilauksesta. KLIK. 


Kangasjärven leirintäalueen uimaranta on hyvin varusteltu ja suosittu uimapaikka. Leirintäalueella on kioskikahvila, vuokrattava rantasauna ja lasten leikkipaikka. 

Kesäaikaan uintisauna on auki joka päivä klo 13-21. Se maksaa aikuisilta 2,50e ja alle 15-vuotiailta lapsilta 1,50e. Saunaan ja suihkuun pääsee pyörätuolilla, paikalla on invavessa ja kioskille on ramppi. 

Kangasjärven leirintäalue KLIK.

Karttalinkki KLIK.
Osoite Kangasjärventie 633, Isojoki


Lauhanvuoren kansallispuistossa sijaitseva Spitaalijärven taukopaikka sopii hyvin pyörätuolia käyttäville. Sinne on n. 500m parkkipaikalta. Polku on hyvänkuntoinen, joskin siinä voi olla jonkin verran puiden juuria. 

Järven rannalla on keittokatos, invapuucee, puuvarasto ja nuotiopaikka. 

Karttalinkki KLIK.


Lakiakankaan kota sijaitsee kolmen tien risteyksessä. Tilavassa kodassa on makkaranpaistopaikka, istuinalustat, polttopuita puuvarastossa ja puuceekin löytyy kodan takaa. Kotaan ja puuceehen ei pääse pyörätuolilla, mutta muuten paikka on helposti saavutettavissa. 

Karttalinkki KLIK

Isojoen Vanhakylän metsästys-yhdistyksen Paulalaavu on kätevästi metsäautotien varrella. Mäntymetsässä sijaitsevasta laavulta löytyy istuma-alustat, polttopuita ja puucee. 

Karttalinkki KLIK.


Suojoen uimapaikka sijaitsee Porintien lähellä. Joen rannalla on sauna, pukukoppi, puucee, iso laituri ja nuotiopaikka. Saunaan ja puuceehen ei pääse pyörätuolilla, mutta muuten paikka on helposti saavutettavissa. 

Karttalinkki KLIK. Reittiohje: Käänny Suojoentieltä Viitalantielle. Viitalantieltä on melko huomaamaton kyltti vasemmalle heti uuden talon jälkeen. Kyltti oikeassa yläkulmassa. Kyltin kohdasta uimapaikkaan on noin. 200m. 


Vesijärven kylässä, nuorisoseurantalon pihan yhteydessä on laaja nurmikenttä, lyhyt pururata sekä uimapaikka pukukoppeineen ja saunoineen joen rannassa. 

Paikassa pääsee liikkumaan pyörätuolilla ja lastenvaunuilla sujuvasti. Puucee ja sauna eivät sovellu liikuntaesteisille. 

Karttalinkki KLIK.


Esteettömin terveisin Mustasaarenkeitaan laavulta,

Seppo Seikkailija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti