torstai 15. elokuuta 2013

Retkelle lastenvaunuilla ja pyörätuolilla Kurikassa ja Jurvassa


Kurikan markkinoiden ja Jyllinkosken Sähköpuiston avointen ovien tapahtuman kunniaksi seuraavaksi esittelyssä ovat Kurikan ja Jurvan lastenvaunuille ja pyörätuolilla liikkuville sopivat kohteet: 


Säläisjärven rannalla Jurvassa on suosittu leirintäalue, jonka ympäristössä on uimarannan, pukukoppien ja rannan vessojen lisäksi lasten leikkipaikkoja, pururatoja ja kalastusmahdollisuus -myös pyörätuolista. 

Osoite: Kauhajoentie 247, Jurva. 
Karttalinkki KLIK
Sälli Camping KLIK


Jyllinkosken sähköpuistossa on sähkölaitosmuseo, rakenteilla oleva Informaatiotekniikan museo ja laaja ulkoilualue vaihtelevassa maastossa. 
Pyörätuolilla ja lastenvaunuilla pääsee liikkumaan alueella hyvin.

Auton voi jättää valkoisen sähkölaitosmuseon jommalle kummalle puolelle.
Invaluiskalla varustettu kioski on museorakennuksen vieressä. Kioski on kesäaikaan auki joka päivä klo 12-18. 

Kioskilta voi jatkaa polkua alas rantaan nuotiopaikalle, josta alueen maisemat näkyvät hyvin.

Takaisin palattua voi kävellä sillan yli joen toiselle puolelle. Käänny sillan jälkeen oikealle. Loivasti ylämäkeen menevän pikkutien varrelta on kerrassaan mainiot näkymät padolle.  

Sähkölaitosmuseo on auki sopimuksen mukaan, tiedustelut Jukka Mäkinen 0400-562297 ja Veli Pienimäki 040-5023937. Museon sisällä ei pääse liikkumaan pyörätuolilla. 

Karttalinkki KLIK 
Osoite: Jyllinkoskentie 120, Kurikka

Informaatiotekniikan museoyhdistys KLIK


Kurikan keskustan uimapaikka ympäristöineen on viihtyisä ajanviettopaikka. 
Uimapaikalla on pukukopit, pitkä laituri ja huvimajoja. Joen rantaa kulkee kävely- ja pyörätie, jonka varrelta voi ihastella Kurikan jokimaisemia. Ympäristössä pääsee liikkumaan hyvin pyörätuolilla ja vaunuilla.

Karttalinkki KLIK.


Loukajanvuoren näkötorni sijaitsee Kurikan Luovankylässä. Hyvällä säällä alueemme korkeimmasta näkötornista näkee Seinäjoelle saakka. Torni on niin turvallinen, että sinne uskaltaa päästää pienemmätkin lapset kiipeämään. 

Näkötornille johtavan tien varressa on 50 lajin puupuisto, jossa kasvaa eksoottisiakin lajikkeita. 

Autolla pääsee melko lähelle tornia. Viimeiset 500 metriä täytyy kävellä ylämäkeen. Lastenvaunuilla pääsee paikalle hyvin, pyörätuolilla avustajan kanssa. 

Vaikka ei pystyisikään kiipeämään torniin, on kallion laelta komeat näkymät ja laavulla voi paistaa makkaraa. Kyläseuralta voi tiedustella kodan vuokrausta. Puuliiverissä on polttopuita, joista voi jättää vapaaehtoisen maksun. Myös puucee löytyy. 

Osoite: Luovankuja 93, Kurikka

Karttalinkki KLIK

Kyselyt kodan vuokraamisesta KLIK


Närvijoen kyläyhdistys ylläpitää Jurvassa virkistysaluetta, jossa on kioski, uima-allas, näköalakumpu, leikkipaikka, beach volley -kenttä, tanssilava, tilaa karavaanareille sekä tavallinen sauna ja savusauna. Ympäristössä pääsee liikkumaan lastenvaunuilla ja pyörätuolilla hyvin. 

Karttalinkki KLIK


Jurvan Niemenkylästä löytyy hieno uima-allas, jossa on matala ja syvä osa. Lisäksi löytyy grillikota ja siihen polttopuita, vessa, suihku ja uusi upea leikkikenttä. 

Autolla pääsee alueen viereen ja siellä pääsee liikkumaan pyörätuolilla ja lastenvaunuilla hyvin.

Osoite: Uimalantie 18, Jurva
Karttalinkki KLIK
Niemenkylän kyläyhdistys KLIK


Niinistönjärvellä Kurikassa on lintutorni, tilava ja siisti grilliriihi, nuotiopaikka ja 3,5km luontopolku. Kuivatettu järvi on lintujen suosima pesimäpaikka. Paikka sopii hyvin retkipaikaksi myös lastenvaunujen ja pyörätuolin kanssa, sillä lintutornille pääsee autolla ja maasto on helppokulkuista. 

Polttopuita kannattaa varata nuotiota varten mukaan, sillä niitä ei välttämättä ole valmiina. 

Karttalinkki KLIK

Reittiohje: Lautakankaan metsätietä pääsee melkein perille saakka. Seuraa Niinistönjärvi- ja Reinon tupa -kylttejä. Kun näet kuvassa olevan Reinon tupa- kyltin, älä käänny vasemmalle vaan jatka suoraan n. 100m. Saavut Niinistönjärven rantaan. Jatka vielä n. 200m ja saavut lintutornille. 


Jyllinkosken Sähköpuistoon kannattaa muuten tulla tänä lauantaina kun järjestämme siellä Informaatiotekniikan museoyhdistyksen kanssa avointen ovien tapahtuman KLIK
Tapahtuma sopii kaikenikäisille ja kokoisille. 

Lämpimästi tervetuloa!

Terveisin,
Seppo Seikkailija 
Sähköpuiston Jyllipeikko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti