tiistai 23. huhtikuuta 2013

Ihmeellinen Kammi-kylä

  Kuvassa näkyy rakennusten lisäksi Nevansaari, jossa on nuotiopaikka. Saarta kiertää n. 1m levyinen ja syvyinen kovapohjainen rinki, jossa voi uida.

Kauhajoen Nummijärvellä sijaitseva Kammi-kylä on saanut alkunsa Kalliomäen Erkin ideasta tehdä paikka, jossa kaikki on toisin kuin muualla: missä mikään ei sovi raameihin ja missä suorat kulmat loistavat poissaolollaan.

Lopputulos on inspiroiva esimerkki siitä, mitä voi saada aikaan jos vain antaa mielikuvituksensa lentää. 


Turvekammin sauna ja puuliiveri.

Kammi-kylästä löytyy Turvekammin sauna, Savukammin savusauna, Nevansaari, jossa on nuotiopaikka, puucee, Julmetun tupa sekä rakenteilla oleva Julumetun sali. Nuotiopaikalla on puita valmiina ja jos ei ole, niitä löytyy liiveristä. 

Erkki töräytti paimentorvella kutsun tulla tutustumaan paikkaan.

Rakennusten ovet ovat auki ja niitä saa käydä ihmettelemässä sisäpuoleltakin. Uimassa voi käydä ja uimarenkaan keskellä olevalla nuotiopaikalla saa paistaa makkaraa. 

Rakenteilla olevan Julumetun salin katto.

Jos haluaa varata saunan tai järjestää paikassa juhlat, voi tilojen vuokrauksesta kysyä Erkki Kalliomäeltä. Kammi-kylässä on järjestetty mm. syntymäpäiväjuhlia ja polttareita. 

Julumetun salissa voisi pitää vaikka häät.

Turvekammin terassilla kelpaa vilvoitella saunomisen lomassa.

Karttalinkki ja reittiohje: 

Kohde kartalla KLIK. Ohje: loitonna linkistä avautuvaa karttaa sen verran, että näet Jokelantien. Jokelantiellä on kuvassa näkyvä kyltti Kammi-kylään. Kyltti on tien Nummijärventien (tie nro 6700) puoleisessa päässä, n. 500m. Nummijärventieltä Jokelantietä pitkin. Auton voi parkkeerata Kammi-kylän viitan viereen. Siitä matka jatkuu kävellen n. 500m. Pyörätuolilla tai lastenvaunuilla ei pääse perille saakka, sillä Kammi-kylässä liikutaan pitkospuita pitkin.


Linkkejä ja yhteystiedot:

Nummijärven kylän sivuilla tietoa Kammi-kylästä KLIK

Tilojen vuokraus ja paikan esittely: Erkki Kalliomäki 040-764 4305


Ällistysterveisin,

Seppo Seikkailija

11 kommenttia:

 1. Mielettömän magean näköinen paikka!! Tuonne pitää päästä!

  VastaaPoista
 2. Wautsi! Tuolla pitää käydä jahka Suomen kevät vielä lämpiää.

  VastaaPoista
 3. Kyllä kannattaa aivan ehdottomasti vierailla Kammi-kylässä! Lähiaikoina on luvassa postaus Nummijärven muista upeista paikoista, niin että kylään voi tehdä kunnon päiväretken!

  VastaaPoista
 4. vau mikä paikka! Jos kesälomalla nokka näyttää läntiseen suomeen päin, niin varmasti vierailemme lasten kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi! Nummijärven kohteista on tulossa toinenkin postaus. Siellä riittää nähtävää ja leirintäaluekin löytyy!

   Poista
 5. Turvekammin saunassa on hyvä hengittää, ihan on kuin lapissa. nevalla kukkii tupasvilla, talitiainen pesii pöntössä. Paikka on ihana rauhan keidas.

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Hieno blogi hienosta paikasta. Olen linkannut tämän nyt lähielämyspalveluumme http://www.mykontiki.fi/locations/594-kammi-kyla-nummijarvi. Toivottavasti monet uudet vieraat löytävät perille.

  VastaaPoista
 8. Tänään tuli käytyä ja oli tosi upea paikka, kannattaa käydä!

  VastaaPoista
 9. Tänne tuli tutustuttua tätini toimesta. Oli paikka josta jäi todella mukava tunne. Isäntäkin sattui saapumaan paikalle. Suosittelen.

  VastaaPoista